Kamado Braai je dizajniran da vam traje i pruži uživanje. Kvalitet izrade je apsolutno bez premca. Koristi se tokom cele godine, kroz kišu, sneg, ekstremnu hladnoću i veliku vrućinu. Da bi vaš Kamado Braai radio na najbolji mogući način, preporučuje se da obavite neko osnovno održavanje i jednom godišnje odvojite vreme za brzinsko i lako čišćenje. 

ČIŠĆENJE PEPELA

Pepeo na dnu kamado Braai-a bi trebalo da očistite na svakih 4-6 korišćenja. Prvo treba da proverite da li je ugalj potpuno ugašen i da je Kamado Braai skroz hladan. Uz pomoć alata za pepeo iz donjeg otvora vrlo lako ćete izvući pepeo na lopaticu (metalnu posudu). Uklanjanje pepela će vam obezbediti optimalan protok vazduha kroz ložište. Jednom godišnje bi trebali da uklonite unutrašnju keramiku i koristeći alat za pepeo ili usisivač za pepeo pokupite pepeo iza ložišta sa strane.

ZATEZANJE TRAKE I PROVERA OPRUGA

Jednom godišnje rutinski proverite opruge i uverite se da su svi šrafovi zategnuti i bezbedni. Uz vaš Kamado Braai dobijate sav potreban alat. Ukoliko često pomerate svoj Kamado Braai, trudite se da to bude sa zadnje strane. Kada Kamado Braai stoji, točkići moraju biti zakočeni.

ČIŠĆENJE KERAMIKE

Spoljašnjost Kamado Braai-a se vrlo lako čisti blagim deterdžentom i neabrazivnom krpom. Za unutrašnjost se ne brinite, preostala toplota nakon roštiljanja sagoreva sve nakupljene masnoće i sam se čisti.

ČIŠĆENJE REŠETKE ZA KUVANJE

Da biste izvukli najbolji ukus hrane, rešetku za kuvanje treba očistiti nakon svakog kuvanja.

ČIŠĆENJE KONVEKTORA I KAMENA ZA PEČENJE 

Nakon prve upotrebe konvektor i kamen za pečenje dobijaju prirodnu patinu. Za redovno održavanje, kada se potpuno ohlade, ostružite svu zapečenu hranu, ostružite tvrdom suvom četkom ili plastičnim strugačem i obrišite vlažnom krpom. Vremenom će možda potamneti i pokazati mrlje, to je normalno i neće uticati na ukus i pripremu hrane.

UPOZORENJE!!!

NE koristite vodu ili bilo koju drugu vrstu sredstava za čišćenje kako biste očistili unutrašnjost Kamado roštilja. Zidovi su porozni i apsorbovaće svu upotrebljenu tečnost što može dovesti do pucanja Kamada.