Izbornik
Korpa

BBQ SMOKER S1

BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
BBQ SMOKER S1
468.824,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: BBQ-S-S1

Nakon tri godine razvoja i istraživanja konačno smo se odvažili da napravimo naš prvi seriski smoker koji je uglavnom namenjen za kućnu upotrebu. Poseduje isti proračun kao i naš prethodni takmičarski model. Ložište komore je dimenzije 400x400x400 mm izradjeno od kotlovskog čelika debljine 4mm i ima čelicnu korpu za loženje. U njega lako staju drva za ogrev dužine 33cm, dovod vazduha u ložiste ima oblik znaka za radioaktivnost (potpis projektanta iz Krškog) klapna na usisu je stabilizovana oprugom tako da klapna okreće uvek istim otporom bez obzira na temperaturu vrata, sa njom regulišete usis vazduha, temperaturu koja nastaje. Ručka na ložištu ima oprugu od inoy-a koja je dovoljno hladna da se uvek može držati golom rukom čak i kada vatra jako gori. Vrata ložista se mogu skinuti a korpa se može izvaditi tako da se oboje mogu prati zasebno. Zbog izuzetne efikasnosti i stabilnosti smokera ne treba ga mnogo podešavati. Potrebno je na svaka dva sata staviti dve cepanice i malo ćumura (za jos veću stabilnost) tako da nema potrebe biti pored smokera svo vreme. Komora za dimljenje je dimenzije 500 duzine 1000mm i takođe je izrađen od kotlovskog čelika debljine 4mm. Na rešetki ima mesta čak za 15kg mesa. A zbog izvanredne efikasnosti nije loše peći jedan veći komad ( 6 sati=cca 6 cepanica). Smoker ima velika vrata sa protiv tegom koji vam pomaže pri otvaranju i zatvaranju vrata i sprečava da vetar obori vrata dok su vam ruke u smokeru. Vrata imaju dršku sa oprugom od inoxa koji pokazuje temperaturu u C i F.

Ispred vrata smokera nalazi se velika fiksna polica velikog kapaciteta dužine cele komore i širine 300mm. Na bočnoj strani komore nalazi se otvor za sonde (u njega ide do 5 sondi) koji se moze zatvoriti vijkom M8 kada nije u upotrebi. Na zadnjoj strani komore nalazi se podloga za pisanje od inoxa kao i ručka za pomicanje smokera. U komori se nalazi RF ploča sa dve ručke za lakše skidanje, ploča uvek mora biti postavljena uz komoru za dimljenje.

Rešetka je izrađena od čeličnih cevi 15x 15mm i istegnutog metala debljine 6mm, ima ruču koja je peskarena i impregnizirana jestivim uljem. Dimnjak je rad trogodišnjih testiranja i dorada, sada je optimalan.  Omogućuje dobru cirkulaciju pri niskim temperaturama i malim protokom vazduha kroz komoru. Njegov položaj omogućava konstantnu temperaturu u celoj komori za pečenje i ravnomerno dimljenje mesa bez potrebe za okretanjem ili premeštanjem.

Na dimnjaku se nalazi klapna kojom kontrolišemo protok vazduha kroz komoru, čak i malim pomeranjem klapne momentalno utičemo na temperaturu u komori.


Šasija na komori je ista kao i na P modelu i sigurno je jedna od najstabilnijih, 100mm je šira od komore tako da se smoker praktično ne može prevrnuti. Ima 4 točka 100mm i to 2 okretna a 2 sa kočnicom tako da smoker ostaje tamo gde ste ga postavili. Kao dodatak dajemo vam prošireni lim koji možete koristiti kao policu za drva, ćumur ili posuđe. Unutar komore je goli čelik za kojisavetujemo da premažete jestivim uljem, dim će vam dati dugotrajnu zaštitu. Smoker je spolja zaštićen termootornom bojom koja neće promeniti svojstva dugi niz godina.


20 GODINA GARANCIJE

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.